Den sydfynske natur

Svanninge Bjerge

Den sydfynske natur


Cykelture

Fyn og øerne er fulde af hyggelige og små cykelruter ude i landskabet.
I Receptionen forefindes der kort med cykelruter i området.

Øhavsstien - ved Det Sydfynske Øhav

Øhavsstien er med sine 220 km en af Danmarks længste vandreruter, som omkranser Det Sydfynske Øhav. Øhavsstien har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie. Der er udsigter ud over øhavet, som rummer de hyggelige øsamfund og som er et internationalt anerkendt fugleområde. Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer af en vandringsmand.


I Faldsled begynder stien lige bag "Vandkanten" på Faldsled havn, 200 meter fra Falsled Kro. Herfra er det muligt at følge ruten til Svanninge Bakker, hvilket er en tur på ca. 20 km.
Kort 1 'Faldsled - Faaborg - Fjællebroen' kan downloades her og/eller afhentes i receptionen.

Vil du planlægge din vandring på Øhavsstien, har du mulighed for at gå mere i dybden på Ohavsstien.dk
7 foldere om Øhavsstien kan downloades her


Svanninge Bjerge

I Svanninge Bjerge kan du få en pragtfuld naturoplevelse, og gå gennem det særlige kuperede landskab på ca. 280 ha, som er skabt af fortidens ismasser. Du kan møde de sorte Welsh Black-køer, som går frit omkring i skoven, og du kan besøge vildskovområdet, hvor dyr og planter får lov til at vokse og udvikle sig på egne præmisser. I finder markerede gå-ruter gennem området, af varierende længder.

Pipstorn Skov

I ca. 4000 år har der været "kirkegård" i Pipstorn. Derefter kom skoven. Og i dag er Pipstorn en blanding af oldtidskirkegård, skovbrug (ved Holstenshuus Gods, som ejer skoven), rekreativt område og hjemsted for vilde dyr og planter. I området er der etableret shelters, bålhytter og en motorikbane, samt mountainbikespor.

Helnæs

Helnæs er en halvø på Sydvestfyn med smuk og varieret, både flad og bakket natur. Det flade land ved Helnæs Made står i stor kontrast til Bobakkernes kuperede grønne terræn. På Maden kan man vandre en flot tur langs en afmærket rute på cirka tre kilometer, som bl.a. kommer forbi en dejlig badestrand. Du kan køre til Helnæs via den naturlige dæmning Langøre.

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav

Hop til øerne i Det Sydfynske Øhav - Du kan året rundt komme til øerne Lyø, Avernakø, Bjørnø og Ærø fra Faaborg - til Hjortø, Skarø, Drejø og Ærø fra Svendborg og Strynø og Ærø fra Rudkøbing med de ordinære færger. Ø-færgen Faaborg III sejler fra Faaborg til Lyø og Avernakø.
Der kan bookes billetter på forhånd til Lyø og Avernakø her. Til Bjørnø sejler Lillebjørn. Billetter til Bjørnø købes ved båden, og sejlplan kan ses her. Ture til Ærø betjenes af Ærøfærgerne.

Geopark - Det Sydfynske Øhav

Geoparken byder på mange forskellige oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne. Her finder du forslag til nogle af de bedste oplevelser. Uanset hvilken årstid eller hvilket område af geoparken, du besøger, venter masser af gode stunder.
Få din helt egen turguide med i lommen, ved at downloade app'en Geopark Det Sydfynske Øhav. Med det digitale kort ved hånden får du overblik og inspiration til oplevelser til fods, til vands eller på cykel i geoparken.

Sydfynske Syrendage

Fra midten af maj måned undergår det sydfynske landskab hvert eneste år en næsten magisk forvandling, når forårets spæde, lysegrønne farve på kryds og tværs bliver spundet ind i et net af lilla streger. Det er syrenen, der blomstrer! For netop på Sydfyn har der siden begyndelsen af 1800-tallet været en tradition for at plante syrener som læhegn, i skel og langs veje.
Find forslag til ture rundt i det Sydfynske Syrenlandskab, både som gå-, cykel og biltur, her. Eller læs mere på hjemmesiden syrenland.dk.